Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators

Overzicht

Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators

Horeca Harderwijk
Qimarox
Risico-inventarisatie & -evaluatie
Interview
Scholing uitzendkrachten
50+
Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel
Succes verhalen.
De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!
Goede ventilatie op de werkvloer
Soepele transitie personeel
Opdrachtgeverschap
Thuiswerken, wie betaalt de kopjes koffie?
Werkgeluk
Kostprijs 1.99
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek logistiek
Opleiden via Kei Uitzendbureau
Vakantie, waar gaan we heen?
Geboorteverlof 2020
NOW 2.0. En hoe nu verder?
Operators beschikbaar die ervaring hebben met diverse machines
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators
UWV - TOFA
Vakantie in coronatijd
Ook uw werkomgeving laten desinfecteren?
Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten
Vakantiewerk
TOFA geopend
Antidiscriminatiebeleid
TOFA-regeling
Screenen van operators
Coronavirus heeft impact
Operator aan het woord
Operatorspecialist
Desinfecteren werkomgeving
Gevolgen corona
Een baan als operator
Wat is een uitzendbureau?
Tips voor je cv
Tips voor je sollicitatiegesprek
Inloopweken vakantiewerk
Loopbaanbegeleiding uitzendkrachten
Minimumloon 2019
Fiets gewonnen?
Intercedent bij Kei
Uitzendkracht - belastingaangifte
Digitaal ondertekenen
Andere baan of niet?
Bijverdienen
Harderwijk verhuist
Wet DBA uitgesteld
Kei in Apeldoorn
Amersfoort verhuist
Vakantiekracht op payroll
Scholingsvoucher
De VAR verdwijnt
Kerstmarkt Düsseldorf
Radio Werken.FM
Persbericht NBBU
1000e lid NBBU
Lidmaatschap NBBU
Inlenersbeloning
Transitievergoeding
Paaseieren winnen?
Kerstborrel 2014

In de vakantieperiode denken veel mensen na over hun baan. U ook? 
Kei Uitzendbureau heeft een onderzoek gedaan. Onze hoofdvraag was: wat zou jou doen besluiten om over te stappen naar een andere baan?

Een baan is tenslotte een groot onderdeel van iemands leven. Soms ben je vaker op het werk dan dat je thuis bent. En juist dat zet mensen aan het denken wanneer zij tot rust komen in de vakantie. Een baan moet écht bij je passen. Het gaat niet alleen om de functie, maar ook het bedrijf, de collega’s en de sfeer zijn wat maakt dat je met plezier naar je werk gaat.

Uit een onderzoek dat wij hebben gedaan onder 60 operators uit ons systeem, hebben wij een duidelijk beeld gekregen. Onze hoofdvraag was: wat zou jou doen besluiten om over te stappen naar een andere baan? De antwoorden:

- Hoger salaris
- Ploegendienst
- Zekerheid voor de toekomst
- Minder reistijd

Salaris
Een afwisselende en verantwoordelijke baan als operator is natuurlijk leuk. Maar laten we eerlijk zijn: iedereen werkt natuurlijk óók voor het geld. En veel geld verdienen, dat kun je in de procesindustrie wel!

Wat je precies verdient als operator in de procesindustrie is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk is dit afhankelijk van de cao van de opdrachtgever. Het opleidingsniveau en de kennis- en werkervaring bepalen voor een groot deel het salaris. Maar het is ook belangrijk in welke branche de operator werkzaam is. Tevens is het van belang of en in welke ploegendienst de operator werkt.

Het gemiddelde salaris dat een operator verdient via Kei Uitzendbureau ligt tussen de € 2.200 en € 2.600 bruto per maand. Dit is exclusief de toeslag(en) van de ploegendienst(en).

Ploegendienst
Voor velen gaat de voorkeur uit naar een baan in een 5-ploegendienst. Een 5-ploegendienst wordt gebruikt om ‘volcontinu’ te werken. In dit rooster wordt er gewerkt van maandag t/m zondag in zowel vroege, late als nachtdiensten. Kortom, echt 24/7. De arbeidsduur is meestal 33,6 uur per week.

Klinkt allemaal best pittig. Waarom zou hier de voorkeur naar uitgaan? Natuurlijk komen hier ook weer de interessante toeslagen om de hoek kijken en de toeslagen maken het salaris nog aantrekkelijker.

Een veel voorkomend 5-ploegenrooster is het 2-2-2-rooster, ook wel 6-4-rooster genoemd. Dit is een snel roterend rooster waarbij de medewerker steeds 2 vroege, 2 late en 2 nachtdiensten draait, gevolgd door 4 dagen vrij. Dit 2-2-2-rooster geeft iedere week gelegenheid om tijd te besteden aan sociale of gezinsactiviteiten. Want naast geld is vrije tijd een van de belangrijkste factoren om van baan te veranderen.

Zekerheid voor de toekomst
Je zegt niet zomaar je baan op. Daarom doen wij steeds meer aan werving & selectie. Zo krijgt de operator de kans om direct een handtekening te zetten onder een jaarcontract om vervolgens het vooruitzicht te hebben om in vaste dienst te treden bij onze opdrachtgever.

Minder reistijd
Op de fiets naar je werk, wie wil dat nou niet? Een baan dichter bij huis kan veel tijd schelen, alhoewel je dan nog veel in de file kan staan. Hierdoor staat steeds vaker een baan met minder reistijd op het wensenlijstje.

Zeker 80% van de ondervraagden vindt reisafstand een belangrijke factor voor een goede werk-privébalans.

Veel mensen kiezen vaak een nieuwe baan op basis van het salaris, maar de reisafstand is soms nog een belangrijkere factor. Lang reizen kost werkend Nederland veel energie en veel werkenden zijn vanwege de reistijd ook laat thuis. Laat thuiskomen betekent ook laat eten en weinig tijd voor privéactiviteiten.

Voor werkend Nederland is de gemiddelde reistijd naar het werk ongeveer 50 minuten. De gemiddelde reisafstand van deur tot deur is ongeveer 22 kilometer.

Krijg een betere werk-privébalans door een kortere reistijd.
Wanneer je streeft naar een betere werk-privébalans, is reistijd vaak een grote factor. Om de reistijd korter te maken zou je kunnen verhuizen. Of je gaat op zoek naar een andere baan. Daarbij is de bereikbaarheid van je werklocatie ook een factor. Soms is het bijvoorbeeld lastig om met het ov bij je werk te komen. Dan is de auto soms de enige manier. Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het daarom handig om alvast te kijken naar de reisduur.

Kortom, er zijn meerdere factoren die mensen doen bewegen om van baan te wisselen. Een goed salaris, zekerheid voor de toekomst en de juiste werk-privébalans spelen allemaal een rol. Door deze factoren bij uw bedrijf aantrekkelijk te maken, zult u eerder en beter personeel krijgen. De operatorspecialisten van Kei Uitzendbureau streven naar een perfecte match. Wanneer u een vacature heeft, kijken wij naast de gestelde functie-eisen ook naar het profiel van een kandidaat. Er moet van beide partijen tenslotte wel een klik zijn. Het belangrijkste is dat het gevoel goed is. Wij zoeken graag de baan die bij iemand past en kijken naar de wensen van de klant en de kandidaat.

Werven en selecteren van personeel: voor u kost het veel tijd, voor ons is het ons werk. Zet uw vacature bij ons uit en geef werk uit handen. U betaalt pas op het moment dat wij de juiste kandidaat hebben geselecteerd en deze bij u gaat starten.

WhatsApp: 033 - 711 0600