Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel

Overzicht

Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel

Horeca Harderwijk
Qimarox
Risico-inventarisatie & -evaluatie
Interview
Scholing uitzendkrachten
50+
Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel
Succes verhalen.
De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!
Goede ventilatie op de werkvloer
Soepele transitie personeel
Opdrachtgeverschap
Thuiswerken, wie betaalt de kopjes koffie?
Werkgeluk
Kostprijs 1.99
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek logistiek
Opleiden via Kei Uitzendbureau
Vakantie, waar gaan we heen?
Geboorteverlof 2020
NOW 2.0. En hoe nu verder?
Operators beschikbaar die ervaring hebben met diverse machines
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators
UWV - TOFA
Vakantie in coronatijd
Ook uw werkomgeving laten desinfecteren?
Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten
Vakantiewerk
TOFA geopend
Antidiscriminatiebeleid
TOFA-regeling
Screenen van operators
Coronavirus heeft impact
Operator aan het woord
Operatorspecialist
Desinfecteren werkomgeving
Gevolgen corona
Een baan als operator
Wat is een uitzendbureau?
Tips voor je cv
Tips voor je sollicitatiegesprek
Inloopweken vakantiewerk
Loopbaanbegeleiding uitzendkrachten
Minimumloon 2019
Fiets gewonnen?
Intercedent bij Kei
Uitzendkracht - belastingaangifte
Digitaal ondertekenen
Andere baan of niet?
Bijverdienen
Harderwijk verhuist
Wet DBA uitgesteld
Kei in Apeldoorn
Amersfoort verhuist
Vakantiekracht op payroll
Scholingsvoucher
De VAR verdwijnt
Kerstmarkt Düsseldorf
Radio Werken.FM
Persbericht NBBU
1000e lid NBBU
Lidmaatschap NBBU
Inlenersbeloning
Transitievergoeding
Paaseieren winnen?
Kerstborrel 2014

Bijna elk bedrijf ervaart wel de effecten van de coronacrisis. Natuurlijk heeft corona ook effect op de flexibele schil bij bedrijven. De ervaring leert dat de behoefte aan uitzendkrachten groeit na een crisis. Juist om piek en ziek op te vangen. Werkgevers geven de voorkeur aan uitzendkrachten, omdat ze dan snel kunnen schakelen wanneer er opeens heel veel werk is, maar ook wanneer het tegenzit.

Juist als uw bedrijf structureel of incidenteel te maken heeft met een wisselende personeelsbehoefte, dan is het werken met uitzendkrachten de ideale manier om uw tijdelijke drukte op te vangen. Daarnaast is de uitzendformule een uitkomst om medewerkers te vervangen die vanwege ziekte of zwangerschap tijdelijk niet inzetbaar zijn. Een uitzendovereenkomst kan ook de uitkomst zijn wanneer u met wisselende pieken binnen uw organisatie te maken heeft. Met uitzenden bieden wij u flexibiliteit.

Het plaatsen van de juiste kandidaat op de juiste vacature blijft mensenwerk
Het is ons werk. Het is de kunst om mensen bij u te plaatsen die niet alleen voldoen aan het gevraagde functieprofiel, maar tevens passen binnen de bedrijfscultuur.
Om deze optimale match te bereiken hechten wij er grote waarde aan om zelf kennis te maken met uw organisatie en werkwijze. Aan de andere kant brengen wij de vaardigheden, ambities en vooral karaktereigenschappen van onze kandidaten zo goed mogelijk in kaart door een uitgebreid intakegesprek en het altijd opvragen van referenties.

Zorg en werk uit handen met onze uitzendkrachten.
Als u gebruikmaakt van de uitzendformule van Kei Uitzendbureau, dan worden u vrijwel alle zorgen en werkzaamheden uit handen genomen. Van werving en selectie tot een vlekkeloze administratieve afhandeling.

Geen risico
De financiële risico's van ziekte en het tijdelijk niet hebben van werk liggen volledig bij Kei Uitzendbureau. Alleen de gewerkte uren worden in rekening gebracht.

Dit is slechts een beknopte beschrijving van wat uitzenden inhoudt. Binnen dit concept zijn er diverse mogelijkheden voor het aangaan van een uitzendovereenkomst. Om precies te weten welke vorm het beste bij uw organisatie past, kunt u een (telefonische) afspraak met onze specialist inplannen. Wij zijn gevestigd in Amersfoort, Harderwijk en Apeldoorn.

Natuurlijk is het bij iedere werknemer belangrijk dat er oog is voor de waarde die hij/zij levert. Dit geldt ook voor uitzendkrachten, juist in deze tijd.
Als uitzendkrachten zich gewaardeerd voelen en je in ze investeert, is de kans groter dat je weer op ze kan rekenen als je ze nodig hebt.

Kei Uitzendbureau organiseert daarom een verkiezing:
Uitzendkracht van de maand: je bent een KEI!
 

Er wordt in de komende weken een uitzendkracht genomineerd en in het zonnetje gezet. En hier hoort natuurlijk een verrassing bij.
Hiermee willen we aan de uitzendkracht laten weten hoe belangrijk hij/zij is.
Kei Uitzendbureau verkiest een uitzendkracht die op tijd op zijn/haar werk komt, zich niet heeft ziekgemeld en zich volledig inzet.
Natuurlijk bent u benieuwd naar de uitslag. Deze ziet u in de eerstvolgende nieuwsbrief. Wij zullen hierin de uitzendkracht van de maand, onze KEI, bekendmaken.
Dit kan overigens ook leuk zijn voor bij u op het bedrijf. Nu veel mensen vanuit huis werken en minder sociale contacten hebben, is het leuk om iets extra’s te doen voor het personeel. Dit zorgt voor een glimlach en een goede start van de dag. Dan gaan ook zij weer een stapje harder werken wanneer de productie toeneemt.

 

 

WhatsApp: 033 - 711 0600