Een baan als operator

Overzicht

Op zoek naar een unieke positie op de banenmarkt? Word operator!

Horeca Harderwijk
Qimarox
Risico-inventarisatie & -evaluatie
Interview
Scholing uitzendkrachten
50+
Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel
Succes verhalen.
De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!
Goede ventilatie op de werkvloer
Soepele transitie personeel
Opdrachtgeverschap
Thuiswerken, wie betaalt de kopjes koffie?
Werkgeluk
Kostprijs 1.99
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek logistiek
Opleiden via Kei Uitzendbureau
Vakantie, waar gaan we heen?
Geboorteverlof 2020
NOW 2.0. En hoe nu verder?
Operators beschikbaar die ervaring hebben met diverse machines
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators
UWV - TOFA
Vakantie in coronatijd
Ook uw werkomgeving laten desinfecteren?
Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten
Vakantiewerk
TOFA geopend
Antidiscriminatiebeleid
TOFA-regeling
Screenen van operators
Coronavirus heeft impact
Operator aan het woord
Operatorspecialist
Desinfecteren werkomgeving
Gevolgen corona
Een baan als operator
Wat is een uitzendbureau?
Tips voor je cv
Tips voor je sollicitatiegesprek
Inloopweken vakantiewerk
Loopbaanbegeleiding uitzendkrachten
Minimumloon 2019
Fiets gewonnen?
Intercedent bij Kei
Uitzendkracht - belastingaangifte
Digitaal ondertekenen
Andere baan of niet?
Bijverdienen
Harderwijk verhuist
Wet DBA uitgesteld
Kei in Apeldoorn
Amersfoort verhuist
Vakantiekracht op payroll
Scholingsvoucher
De VAR verdwijnt
Kerstmarkt Düsseldorf
Radio Werken.FM
Persbericht NBBU
1000e lid NBBU
Lidmaatschap NBBU
Inlenersbeloning
Transitievergoeding
Paaseieren winnen?
Kerstborrel 2014

In de regio’s Amersfoort, Apeldoorn en Harderwijk staan tientallen vacatures open voor operators. Veel bedrijven zijn op zoek naar goed personeel. Dit betekent dat jij als operator een unieke positie hebt op de banenmarkt. Er is heel veel vraag naar verschillende soorten operators. Ben jij benieuwd naar wat deze functie precies inhoudt en hoe je operator wordt? Wij vertellen je er in dit artikel alles over.

 

Wat is een operator precies?

Een operator is werkzaam in de procestechniek. Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. In een fabriek wordt stap voor stap van een of meerdere grondstoffen een product gemaakt. Dit noemen we een proces, vandaar de naam procestechniek. Bijna alles om ons heen is gemaakt door procestechniek: frisdrank, telefoons, benzine, koekjes, boeken, kaas, glas, bier en ga zo maar door. Een leven zonder procestechniek is ondenkbaar! In de procestechniek werken verschillende operators. Als operator ben je de mens achter de machine. Al is de productie tegenwoordig voor een groot deel geautomatiseerd, zonder jou als operator staat het proces stil.

 

Wat doe je als operator?

Er zijn heel veel verschillende soorten operators. Enkele voorbeelden zijn: procesoperator, machine operator, afvuloperator, lijnoperator en operator extrusie. Elke operator is een belangrijke schakel in het productieproces. Dit betekent dat je veel verantwoordelijkheid hebt. Wat je precies moet doen hangt af van de functie, maar over het algemeen bedien je als operator de machines en controleer je het productieproces. Je bewaakt ook de kwaliteit van de producten. Zie je dat er iets niet goed loopt? Dan kijk je of je dat kan verbeteren. Het uitvoeren van kleine reparaties of onderhoud is voor jou ook geen probleem. En natuurlijk is het ook belangrijk dat je je houdt aan alle veiligheidsvoorschriften.

 

Wat zijn de voordelen van werken als operator?

 • Doorgroeimogelijkheden
  Als operator heb je heel veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt verantwoordelijk worden voor steeds meer en steeds ingewikkeldere machines. En je kan zelfs opklimmen naar ploegleider. Als je ambitieus bent, zijn er genoeg kansen.
   
 • Genoeg banen
  Heel veel bedrijven zijn op zoek naar goede operators en dit blijft voorlopig ook nog wel zo. Je kunt dus heel makkelijk een nieuwe baan vinden.
   
 • Extra geld verdienen in ploegendiensten
  Operators werken vaak in ploegendiensten. Dit betekent dat je een leuke toeslag krijgt op je salaris. Wie wil dat nou niet?

 

Hoe word je procesoperator?

Er zijn verschillende mbo-opleidingen waarmee je operator kunt worden, zoals de opleiding Procesoperator A en de opleiding Mechanisch operator A. Je kunt deze opleidingen volgen na je vmbo. Daarnaast zul je de afkorting VAPRO vaak tegenkomen bij de functie-eisen in vacatures. Dit is een brancheopleiding die specifiek is gericht op een baan als operator. Er zijn verschillende VAPRO-vakopleidingen, zoals VAPRO basisoperator, VAPRO A en VAPRO B. Alle opleidingen zijn voor het grootste deel praktijkgericht. Met een VAPRO-diploma kun je aantonen dat jij beschikt over voldoende technische kennis voor het uitvoeren van je werkzaamheden als operator.

 

Werken via Kei Uitzendbureau

Kei Uitzendbureau is gespecialiseerd in operators. Wij hebben een grote database van beschikbare kandidaten en we hebben veel kennis van de lokale markt. Ben je op zoek naar een nieuwe of andere baan? Laat het ons weten en we gaan gericht voor je op zoek naar jouw droombaan.

Ben je als werkgever op zoek naar goed personeel? Wij hebben vast wel iemand in ons bestand die precies voldoet aan de functie-eisen. Wij brengen kandidaat en werkgever graag bij elkaar!

WhatsApp: 033 - 711 0600