50+

Overzicht

50+

Horeca Harderwijk
Qimarox
Risico-inventarisatie & -evaluatie
Interview
Scholing uitzendkrachten
50+
Liever inzet van uitzendkracht dan vast personeel
Succes verhalen.
De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!
Goede ventilatie op de werkvloer
Soepele transitie personeel
Opdrachtgeverschap
Thuiswerken, wie betaalt de kopjes koffie?
Werkgeluk
Kostprijs 1.99
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek logistiek
Opleiden via Kei Uitzendbureau
Vakantie, waar gaan we heen?
Geboorteverlof 2020
NOW 2.0. En hoe nu verder?
Operators beschikbaar die ervaring hebben met diverse machines
Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek operators
UWV - TOFA
Vakantie in coronatijd
Ook uw werkomgeving laten desinfecteren?
Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten
Vakantiewerk
TOFA geopend
Antidiscriminatiebeleid
TOFA-regeling
Screenen van operators
Coronavirus heeft impact
Operator aan het woord
Operatorspecialist
Desinfecteren werkomgeving
Gevolgen corona
Een baan als operator
Wat is een uitzendbureau?
Tips voor je cv
Tips voor je sollicitatiegesprek
Inloopweken vakantiewerk
Loopbaanbegeleiding uitzendkrachten
Minimumloon 2019
Fiets gewonnen?
Intercedent bij Kei
Uitzendkracht - belastingaangifte
Digitaal ondertekenen
Andere baan of niet?
Bijverdienen
Harderwijk verhuist
Wet DBA uitgesteld
Kei in Apeldoorn
Amersfoort verhuist
Vakantiekracht op payroll
Scholingsvoucher
De VAR verdwijnt
Kerstmarkt Düsseldorf
Radio Werken.FM
Persbericht NBBU
1000e lid NBBU
Lidmaatschap NBBU
Inlenersbeloning
Transitievergoeding
Paaseieren winnen?
Kerstborrel 2014

“Het zal mijn leeftijd wel zijn”

Dit horen wij bij Kei Uitzendbureau heel vaak wanneer iemand niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Veel 50-plussers zal dit bekend in de oren klinken. Deze groep moet nog zo’n 15 jaar werken en is pas op twee derde van zijn of haar beroepsleven. Er wordt door deze groep veel geklaagd over ‘leeftijdsdiscriminatie’, maar veelal spelen andere factoren een grotere rol.

Hoe lang iemand werkloos is en hoe vaak iemand is gewisseld van baan zijn voorbeelden van factoren die vaak een grote rol spelen. Hoe langer werkloos, hoe kleiner de kans om een uitnodiging voor een gesprek te ontvangen. Dit heeft dus niets met leeftijd te maken. Bij iemand die langer werkloos is, bijvoorbeeld langer dan een half jaar, wordt vaak gedacht: ‘daar zal dan wel iets mee zijn’. Maar veel mensen willen zich simpelweg een tijdje oriënteren op een baan. Uitzoeken ‘wat vind ik leuk’, ‘waar heb ik de meeste kansen?’ Doe dit niet te lang. Het is beter om vanuit een baan te solliciteren, ook al heb je niet direct ‘je droombaan’ gevonden. Wees dus niet te kritisch.

Een andere factor is dat 50-plussers duur zijn. Niet vanwege het salaris, maar vanwege de pensioenafdracht. Hoe ouder iemand is, hoe hoger de pensioenafdracht. Ons pensioenstelsel maakt het niet interessant om een 50-plusser aan te nemen. Veelal is er bij 50-plussers wel bereidheid om concessies te doen op salarisvlak. Daarnaast hebben veel 50-plussers recht verworven op een goede uitkering. Ze hebben vaak al 25 jaar of langer gewerkt. Ze krijgen 70 procent van het laatstverdiende loon, vaak in combinatie met wat klusjes her en der. Hierdoor is de prikkel wat minder om actief naar een nieuwe uitdaging op zoek te gaan.

Ook een punt is dat er meer vraag is naar mensen die 5 à 10 jaar werkervaring hebben dan naar mensen die meer dan 20 jaar ervaring hebben. Redenen zijn dan meer actuele kennis, nog ambitieus, kneedbaar en lagere kosten.

De afgelopen 10 jaar is er bovendien enorm veel veranderd in het solliciteren. In het verleden voldeed een nette sollicitatiebrief. Tegenwoordig is het niet gek als er om een sollicitatievideo wordt gevraagd. Dit kan voor veel mensen een groot struikelblok zijn. De grote hoeveelheid aan sollicitatiekanalen maakt het er ook niet gemakkelijker op. Welke zijn geschikt? Hoe werken ze? Wel of niet je cv uploaden? Hoe verloopt het contact en hoe houd je je beschikbaarheid goed bij?

De eerste weken zijn van groot belang om een baan vinden. Een goede optie is om via het uitzendbureau een baan te zoeken, ook al is het misschien tijdelijk. Al zou dit onder je niveau zijn, solliciteren vanuit werk is succesvoller dan vanuit werkloosheid. 50-plussers richten zich vaak meer op vast werk i.p.v. tijdelijk werk, terwijl je ook bij tijdelijk werk weer nieuwe ervaringen op kan doen. Er is altijd werk voor mensen die willen werken en voor mensen die goed zijn in hun werk.

Ben jij die 50- plusser? Geef dus niet op. Gebruik onderstaande tips en ga binnenkort weer aan de slag.

  • Zoek zo snel mogelijk naar een nieuwe baan, bij voorkeur vanuit je huidige werk
  • Maak gebruik van uitzendbureaus
  • Stel jezelf de vraag: wat wil ik nog bereiken?
  • Vertrouw op jezelf!
  • Er zijn genoeg vacatures. Gebruik de vacaturekanalen op de juiste manier
  • Maak een goed en overzichtelijk cv
  • Laat je geboortedatum niet weg uit je cv. Juist wanneer dit ontbreekt ligt de focus hierop
  • Gebruik je netwerk! Dit is nog altijd de beste manier om aan werk te komen en hoe ouder je bent, hoe groter je netwerk

Ben jij werkgever? Dan hopen wij dat ook 50-plussers een kans krijgen zodat zij kunnen laten zien hoe waardevol zij zijn voor uw bedrijf. Neem het snel kunnen schakelen, precies weten hoe iets werkt, durven en kunnen beslissen op ervaring, weten waar je talenten liggen, loyaal zijn en ga zo maar door.

Volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau vindt 77% van de werkgevers dat hun oudere werknemers het even goed doen op de werkvloer als hun jongere personeel. 12 % van de werkgevers vindt zelfs dat 50-plussers beter functioneren dan hun jongere collega’s.

WhatsApp: 033 - 711 0600